المقادير : لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد ) مشروم 2 بصلة 4 معالق زيت مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان ) ملح وفلفل وتوابل مشكلة علبة كريمة لبانى فلفل ملون ( أحمر , أصفر , أخضر )
الطريقة : 1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم . 2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات . 3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل . 4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج . 5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .
الطريقة : 1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل . 2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر . 3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .
الطريقة : 1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل . 2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .
الطريقة : 1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم مفروم ). 2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى . 3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .
جلاش صغير بالفراخ
المقادير : بواقي فراخ بصلة 1 معلقة صويا صوص فلفل أسود ورق جلاش زيت غزير للتحمير طبق به ماء
الطريقة : 1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط ) 2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف عشان يلزق كويس . 3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .
مكرونة مسلوقة بالخضار
المقادير : مكرونة مسلوقة بصل جزر كوسة فلفل ملون ( أخضر , أحمر , أصفر ) او لون واحد الى موجود صويا صوص زبدة
الطريقة : 1- يقطع البصل وباقى الخضار . 2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح . 3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة . 4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .
الطريقة : 1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من الدقيق مع اللبن والبيضة . 2- يتم ترك الخليط حتى يبرد . 3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت غزير .
كفتة محمرة
المقادير : 1\2 كيلو لحمة مفرومة بقدونس ملح وفلفل بصلة توابل مشكلة شوية جنزبيل , جوزة الطيب , قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )
الطريقة : 1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط باللحمة المفرومة . 2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة . 3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج .
الطريقة : 1- تتبل اللحمة بمياة البصل مع الملح والفلفل . 2- تسيح الزبدة علي النار ونضع اللحمة ونشوحها مع وضع المشروم ثم معلقة الدقيق ثم الكريمة مع التقليب . 3- يتم تغطية الوعاء حتى النضج . ( لا تأخذ وقت فى النضج ).
الطريقة : 1- يقطع السوسيس إلي دواير . 2- يقطع البصل والفلفل والطاماطم قطع صغيرة . 3- يوضع الزيت فى الطاسة مع وضع البصل وتشويحه ثم الفلفل وتشويحة ووضع السوسيس مع الملح والفلفل والصوص الحار . 4- فى النهاية قبل النضج التام يتم وضع الطماطم . 5- يتم وضع الخليط بالعيش الفينو .
الطريقة : 1- يتم تتبيل الفراخ جيداً . 2- تقطع الصدورمن النصف مثل السندوتش ويتم وضع الجبنة النستو من الدالخ مع الضغط علي الفراخ جيداً . 3- يتم وضعها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط . 4- التحمير فى الزيت حتي الإحمرار .
اتمنى ان تعجبكم وتكون مرجع لكم عند الحاجة تقبلوا تحيتى سمسمه
New 2 أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين والماهرين