منتديات ثقافية
 
الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
المواضيع الأخيرة
» لعضلة الخلفية تبعد جدو عن الاهلي اسبوعين
الخميس فبراير 24, 2011 11:58 pm من طرف bebo

» خواندي راموس : الريال و البارسا يتفوقان علي فرق الليجا بسنوات ضوئية
الإثنين فبراير 21, 2011 10:07 pm من طرف bebo

» كريم بنزيمة :سنفوز في مباراة ليون
الإثنين فبراير 21, 2011 10:03 pm من طرف bebo

» ارسن فينج :لن أكون غبيا وأشرك نصري في مباراة الأياب امام برشلونة
الإثنين فبراير 21, 2011 10:01 pm من طرف bebo

» كريستيانو :الفريق أهم من أحرازي الهدف
الإثنين فبراير 21, 2011 9:58 pm من طرف bebo

» باتريك أيفرا يجدد عقدة مع المان يونايتد الي عام 2014
الإثنين فبراير 21, 2011 9:56 pm من طرف bebo

» كريستيانو:مورينيو ساعد في تهدئة الأنتقاضات الموجهة لي
الإثنين فبراير 21, 2011 9:54 pm من طرف bebo

» جوارديولا:برشلونة يجد صعوبة كالتي تلاقي روجية فيدرير
الإثنين فبراير 21, 2011 9:51 pm من طرف bebo

» مفاجأة..؟ لأول مرة في منتديات الأسياد تاريخ زين الدين زيدان الأسطورة العربية
الإثنين فبراير 21, 2011 9:03 am من طرف bebo

» أرسن فينجر: برشلونة ما زال أقرب الأقرب للتأهل للربع النهائي
الإثنين فبراير 21, 2011 8:51 am من طرف bebo

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
نور البيان - 444
 
MOSTAFA BODO - 170
 
audiasyad - 156
 
doha - 115
 
vanhelsing - 100
 
super man - 64
 
soka - 47
 
esr2a - 47
 
bebo - 36
 
wolfman - 7
 
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم

شاطر | 
 

 New 2 أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين والماهرين

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور البيان
مشرف قسم الاسلاميات


عدد المساهمات : 444
تاريخ التسجيل : 24/04/2010

مُساهمةموضوع: New 2 أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين والماهرين   الثلاثاء مايو 11, 2010 9:39 pm




1/بذنجان محمر يجنن و نغير عن الروتين




المقادير :
2/ حبة بذنجان رومي ( حسب عدد الأفراد )
زيت للقلي

التـتـبـيـلة :
بصل مفروم مع طماطم معصورة وملح وفلفل

للتغطية :
1\2 كوب دقيق
بيضة
1\2 كوب لبن

الطريقة :
1- يـقــشــر البـذنـجـان الـرومـي ويـقـطـع إلـي شـرائـح .
2- يـتـم وضـعـه فـى التـتـبـيلة .
3- يـتـم خـلـط 1\2 كــوب الـلـبـن مـع الـبـيـضـة .
4- يـتـم وضـع الـبـذنـجـان فـى الدقـيـق ثـم الـلـبـن بـالـبـيـض ثـم
الـدقـيـق مـرة أخـري .
5- يـتـم التـحـمـيـر فـى الـزيـت حـتـي الإحـمـرار .


مكرونة مع لحمة بتلو


المقادير :
لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد )
مشروم
2 بصلة
4 معالق زيت
مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان )
ملح وفلفل وتوابل مشكلة
علبة كريمة لبانى
فلفل ملون ( أحمر , أصفر , أخضر )

الطريقة :
1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن
1\2 يوم .
2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات .
3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون
وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل .
4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج .
5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .

فراخ بالكاري



المقادير :
فراخ مقطعة مكعبات
معلقة كاري وملح وفلفل
2 معلقة زبدة
جزر مقطع دواير
فلفل رومي الوان
بصل
معلقتين دقيق

الطريقة :
1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي
والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل .
2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر .
3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .

صينية بطاطس بيورية باللحمة المفرومة



المقادير :
2 بطاطس وسط مسلوقة
لحمة مفرومة معصجة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
معلقة زبدة
جبنة موزاريلا

الطريقة :
1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل .
2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية
الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .


ريش ضانى



المقادير :
ريش ضانى ( حسب عدد الافراد )
بصل , فلفل , ثوم مفروم
1\2 كوب كوكاكولا
3 معالق عسل نحل
1 معلقة صويا صوص

الطريقة :
1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم
مفروم ).
2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى .
3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .

جلاش صغير بالفراخ



المقادير :
بواقي فراخ
بصلة
1 معلقة صويا صوص
فلفل أسود
ورق جلاش
زيت غزير للتحمير
طبق به ماء

الطريقة :
1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ
عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط )
2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف
عشان يلزق كويس .
3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .

مكرونة مسلوقة بالخضار



المقادير :
مكرونة مسلوقة
بصل
جزر
كوسة
فلفل ملون ( أخضر , أحمر , أصفر ) او لون واحد الى موجود
صويا صوص
زبدة

الطريقة :
1- يقطع البصل وباقى الخضار .
2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح .
3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة .
4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .

كرات البطاطس المحمرة



المقادير :
2 حبة بطاطس مسلوقة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
زبدة
معلقة دقيق

للتغطية :
بقسماط وبيض

الطريقة :
1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من
الدقيق مع اللبن والبيضة .
2- يتم ترك الخليط حتى يبرد .
3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت
غزير .

كفتة محمرة



المقادير :
1\2 كيلو لحمة مفرومة
بقدونس
ملح وفلفل
بصلة
توابل مشكلة
شوية جنزبيل , جوزة الطيب , قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )

الطريقة :
1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط
باللحمة المفرومة .
2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة .
3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار
عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج .

بيكاتا بالمشروم



المقادير :
لحمة بتلو
مشروم
1\2 كوب كريمة لبانى
2 معلقة زبدة
معلقة دقيق ( لتعطى سماكة للخليط )

للتـتـبـيلة :
بصل وملح وفلفل

الطريقة :
1- تتبل اللحمة بمياة البصل مع الملح والفلفل .
2- تسيح الزبدة علي النار ونضع اللحمة ونشوحها مع وضع المشروم ثم معلقة
الدقيق ثم الكريمة مع التقليب .
3- يتم تغطية الوعاء حتى النضج . ( لا تأخذ وقت فى النضج ).



سندوتشات سوسيس تجنن



المقادير :
كيس سوسيس
1 طماطم
1 فلفل رومى
1 بصلة
ملح وفلفل
عيش فينو
3 معالق زيت
صوص حار

الطريقة :
1- يقطع السوسيس إلي دواير .
2- يقطع البصل والفلفل والطاماطم قطع صغيرة .
3- يوضع الزيت فى الطاسة مع وضع البصل وتشويحه ثم الفلفل وتشويحة ووضع
السوسيس مع الملح والفلفل والصوص الحار .
4- فى النهاية قبل النضج التام يتم وضع الطماطم .
5- يتم وضع الخليط بالعيش الفينو .

فراخ محشية بالجبنة



المقادير :
1\2 كيلو فراخ صدور
جبنة نستو
ملح وفلفل وبصل ( للتـتـبـيلة )
بيض ودقيق وبقسماط ( للتـغـطية )

الطريقة :
1- يتم تتبيل الفراخ جيداً .
2- تقطع الصدورمن النصف مثل السندوتش ويتم وضع الجبنة النستو من الدالخ مع
الضغط علي الفراخ جيداً .
3- يتم وضعها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط .
4- التحمير فى الزيت حتي الإحمرار .


اتمنى ان تعجبكم وتكون مرجع لكم عند
الحاجة

تقبلوا تحيتى
سمسمه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
New 2 أكلات سهلة في أقـل من20 دقـيقة للمبتـدئـين والماهرين
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
.elasyad :: مناقشات المنتدى :: الاقتراحات-
انتقل الى: